Популярные сообщения

пятница, 15 апреля 2011 г.

Cтуденти-бюджетники обійдуться без трирічного відпрацювання


Міносвіти спростувало інформацію щодо необхідності трирічного відпрацювання студентами-бюджетниками

Прес-служба Міносвіти надала роз’яснення керівникам вишів, реагуючи на інформацію, що з’явилася у ЗМІ, щодо вимагання окремими ВНЗ грошей від випускників-бюджетників, які не відпрацювали три роки за місцем призначення.Міністерство світи і науки, молоді та спорту надало роз’яснення керівникам ВНЗ України щодо питань працевлаштування випускників, що вчились за рахунок бюджетних коштів, повідомляє ІА «Світ освіт».
«Закон (закон України «Про вищу освіту» - ред.) не містить умов про обов’язковість трирічного відпрацювання та відшкодування у встановленому порядку до державного бюджету вартості навчання. Не зазначено у законі й те, що вищий навчальний заклад зобов’язаний гарантувати випускникові його працевлаштування, в обов’язки вищого навчального закладу входить сприяння працевлаштуванню своїх випускників», – зазначено у роз’ясненні.
«Будь-які матеріальні претензії до випускника вищого навчального закладу, підготовка якого здійснювалась за державним замовленням, є неправомірними, тому що відсутні правові механізми, які б зобов’язали його відшкодувати до державного бюджету вартість навчання», – зазначається в документі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий